De benodigdheden voor een goede nachtrust van jouw kind.

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat jouw kind zo goed mogelijk slaapt. Kinderen hebben genoeg slaap nodig om goed te kunnen presteren op school. Een uitgerust kind heeft een betere concentratie en kan ook beter nadenken. Daarnaast heeft een kind ook veel energie nodig om goed te kunnen groeien. Het groeiproces vergt veel energie van een kind en een goede nachtrust is dus van groot belang. Met de volgende benodigdheden leg jij een goede basis voor de slaap van jouw kind. 

Een comfortabel bed 

Een goede nachtrust begint bij een comfortabel bed. Lig je niet lekker dan slaap je ook niet goed en word je ‘s ochtends ook niet fris wakker. Zorg er dus voor dat jouw kind een bed heeft waar hij of zij lekker in kan slapen. Dit begint bij een goed matras die afgesteld is op de voorkeuren van jouw kind. Geen enkel kind is hetzelfde, het ene kind slapt beter op een hard matras en de andere juist op een zachte.  Hetzelfde geld voor kussens. Ook een goed kussen is belangrijk om lekker te kunnen slapen. Let ook hierbij op de voorkeuren van jouw kind. Zo zorg je ervoor dat het bed perfect is afgericht op de behoeften van jouw kind. 

Een geschikte kamer 

Naast een geschikt bed is ook een goede kamer erg belangrijk. Zorg ervoor dat de kamer waar jouw kind slaapt niet te licht of te donker is. Met veel licht komen de meeste kinderen slecht inslaap. Veel kinderen vinden het wel fijn om een klein beetje licht te hebben, maar houd het dan bij een nachtlampje of een lampje op de gang. Zo zorg je ervoor dat jouw kind geen last heeft van felle lampen als hij zijn ogen sluit. 

Naast het licht is de temperatuur ook erg belangrijk. Is de kamer te warm of te koud dan zal je kind niet goed kunnen slapen. Zorg er dus voor dat de kamer een geschikte temperatuur heeft. Combineer dit ook met een deken die niet te koud of te warm is voor hoe warm de ruimte is. Is het super warm buiten en is de ruimte slecht te ventileren zorg er dan zeker voor dat je een dunne ventilerende deken kiest. Is het juist heel koud? Ga dan voor een lekkere dikke deken. Zo creëer je voor jouw kind beste slaapomgeving. 

Een fijne pyjama 

Zorg er verder ook voor dat de pyjama van jouw kind geschikt is voor de temperatuur. Draagt je kind een te warme of te koude pyjama dan heeft al het harde werk dat je gestoken hebt in het creëren van de geschikte slaapomgeving weinig zin. Zorg er dus voor dat de stof van de kinderpyjama niet te dik of te dun is. Kies in de winter een dikkere stof zoals fleece of flanel en in de zomer een pyjama met korte mouwen van een dunne katoen stof of een ademende stof.  

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *