Basisvaardigheden Masterplan

De maatschappij ontwikkelt zich snel en daarom is het belangrijk dat ook wij als individuen ons blijven ontwikkelen. Het bedrijfsleven verwacht heden ten dage veel van werknemers, zowel qua kennis als vaardigheden. Het blijven ontwikkelen van deze vaardigheden is daarom essentieel om succesvol te zijn en te blijven op de arbeidsmarkt. De Basisvaardigheden Masterplan is een geweldige manier om deze ontwikkeling te bevorderen en de nodige vaardigheden aan te leren. In deze blog richten wij ons op de vele voordelen van het Basisvaardigheden Masterplan en waarom je zou moeten overwegen om eraan deel te nemen.

Wat is de Basisvaardigheden Masterplan?

De Basisvaardigheden Masterplan is een programma dat zich richt op de ontwikkeling van vaardigheden die van belang zijn voor personen die (willen) werken op MBO-niveau. Het programma bestaat uit modules die zich richten op aspecten als communicatie, digitale vaardigheden, samenwerking en probleemoplossing. Het programma wordt door verschillende ROC’s aangeboden, en er zijn ook online varianten te volgen.

De voordelen van de Basisvaardigheden Masterplan

  • Verbeterde kansen op de arbeidsmarkt. Het volgen van de Basisvaardigheden Masterplan opent deuren op de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die beschikken over de juiste vaardigheden, en hierdoor kun je in aanmerking komen voor betere functies met een hoger salaris.
  • Meer zelfvertrouwen. Wanneer je beschikt over de juiste vaardigheden, voel je je zekerder en competenter. Dit effect wordt nog versterkt door het afronden van de modules van de Basisvaardigheden Masterplan en het ontvangen van een certificaat. Het certificateert dat je deze vaardigheden onder de knie hebt.
  • Meer sociale interactie. Vaak vormen de modules van de Basisvaardigheden Masterplan een klas of groep die samen de modules doorlopen. Dit kan zorgen voor meer sociale interactie, wat kan leiden tot waardevolle contacten en zelfs vriendschappen.

Hoe kan je deelnemen?

De Basisvaardigheden Masterplan wordt door verschillende ROC’s aangeboden in klassikale settingen naast online varianten. Hierdoor kan er vaak op flexibele tijden gestudeerd worden, waardoor de Masterplan makkelijk te combineren is met werk en andere verantwoordelijkheden. Het beste is om contact op te nemen met het ROC bij jou in de buurt of om online op zoek te gaan naar de online variant van de Masterplan.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.stichting-leerkracht.nl

Basisvaardigheden Masterplan

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *